ABEXOL

ABEXOL je potpuno prirodan preparat, koji je napravljen od prečišćenog ekstrakta pčelinjeg voska.

ABEXOL se već 20 godina upotrebljava na Kubi. ABEXOL je dodatak ishrani koji se preporučuje kod svih gastrointestinalnih problema, masne jetre, artroze. ABEXOL ima antioksidativna svojstva i štiti celokupno gastroenterološko područje.

ABEXOL

Prirodni preparat dobijen iz pčelinjeg voska.

Upotreba

Jednostavna upotreba – 1 tableta dnevno

ABEXOL se primenjuje kod sledećih tegoba

Gastritis je naziv za upalu želudačane sluznice koja može biti akutna i hronična. Gastritis nastaje zbog neadekvatne ishrane, konzumiranja brze hrane, izbegavanja kuvanih jela, preobilnih obroka, konzumiranja velike količine alkohola, upotrebi NSAIL lekova, infekcijama Helicobacter pylori i drugim bakterijama, stresa, nervoze…
Simptomi su gorući bol u gornjem delu stomaka i ponekad nadutost, mučnina, povraćanje, gubitak apetita i težine.

Čir na želucu (peptički ulkus) i dvanaestopalačnom crevu (duodenalni ulkus) su ranice na sluzokoži tih organa koje mogu krvariti, a koje nastaju zbog delovanja probavnih sokova odnosno kiselina.

Simptomi čira na želucu su uporni i tupi bolovi koji se javljaju i nestaju u razmacima od nekoliko dana do nekoliko nedelja. Za čir na želucu simptomi su i: slabljenje apetita, gubitak telesne mase, podrigivanje, nadutost, mučnina i povraćanje.
Simptomi čira na dvanaestopalačnom crevu su jaki intenzivni bolovi, koji nastupaju nakon obroka. Najčešće se bolovi jave 2 do 3 sata nakon jela, neretko se pored jakog bola javlja i mučnina i gađenje.

ABEXOL deluje preventivno na nastanak ULKUSA i znatno sprečava simptome , pri čemu poboljšava proces ZARASTANJA ČIRA na dvanaestopalačnom crevu. Preporučena doza je 2 tablete dnevno. Jedna uz ručak i druga uz večeru. Ova doza ABEXOLA značajno smanjuje učestalost ponovnog javljanja čira na dvanaestopalačnom crevu.

Gorušica ili osećaj peckanja u grudima javlja se zbog vraćanja (refluksa) želudačne kiseline. Uzroci nastanka su pojedini lekovi, određena hrana, emocionalni stres, pušenje, brzo jedenje, neodgovarajuće žvakanje ili ležanje nakon jela. Gorušica se može pojaviti kao posledica pritiska na mišić od preteranog jela, tesne odeće, trudnoće ili debljine.
Gorušica je pokazatelj određenog poremećaja ili bolesti u probavnom sistemu, ili neodgovarajućeg načina života i ishrane. Gorušica se obično javlja unutar sat vremena od obroka (najčešće obilnijeg).

ABEXOL ubrzavaju regeneraciju sluznice želuca. Povećava proizvodnju sluzi, dok pH kisele sekrecije ostaje neizmenjen. Uzima se 1 tableta u vreme večere.

Osteoartritis je najčešći oblik artritisa (zapaljenja zglobova) i spada u degenerativna oboljenja zglobova. Osteoartritis je jedan od najčešćih medicinskih problema u svetu, glavni je razlog za izgubljeno radno vreme i gubitak radne sposobnosti mnogih ljudi.
Najčešće se javlja na zglobovima šaka, na kičmenom stubu i nosećim zglobovima – kukovima i kolenima. Naziva se i artirtis trošenja i habanja, jer počinje postepeno, već u trećoj deceniji, ali svoju punu ekspanziju doživljava u kasnim godinama nakon 50-te ili 60-te godine života. Ova bolest nastaje zbog oštećenja zglobne hrskavice, ali zahvata i okolozglobne strukture, tj. subhondralnu kost, ligamente, kapsulu, sinovijalnu membranu i okolne mišiće, tako da vremenom dolazi do sve većeg propadanja zgloba, koji se deformiše i uvećava. Kao posledica dolazi do smanjenja pokretljivosti zglobova, do pojave bola, otoka i povremenog sinovitisa. Bol je mehaničkog karaktera, a to znači da je intenzivniji nakon fizičke aktivnosti, tj. nakon opterećenja zgloba, a smanjuje se pri mirovanju. Za ovo oboljenje karakteristična je i pojava krepitacija pri pokretima zgloba, zbog direktnog kontakta „kost o kost”, što je posledica oštećenja hrskavice zgloba. Javlja se i kratkotrajna ukočenost zgloba prilikom dužeg mirovanja, npr. jutarnja ukočenost koja obično traje izmedju 5 i 15 minuta, retko duže, izuzev pri pojavi sinovitisa.

Cilj terapije je smanjenje bola i zapaljenske reakcije i očuvanje funkcije zgloba. ABEXOL zaustavlja proces zapaljenja, smanjuje stepen i usporava napredovanje erozivnih promena zgloba. Ovaj suplement može da menja tok trauma, sačuva funkciju zgloba, održava radnu sposobnost i poboljšava kvalitet života.

1 tableta dnevno ABEXOLA sprečava napredovanje degenerativnog artritisa, pri čemu se:
Ublažava bol, ukočenost i otečenost zglobova.
Vraća fleksibilnost zglobovima, jer se povećava hidroelastični sastav kolagenih vlakana i proteoglikana.
ABEXOL je potrebno primenjivati tokom 8 nedelja. Benefiti ove terapije su vidljivi od 2. nedelje.

Masna jetra je naziv za preterano nakupljanje masti (triglicerida) unutar jetrnih ćelija, zbog čega je jetra obično lagano do umereno povećana. Drugi naziv za masnu jetru je steatoza jetre.
Najčešći uzrok masne jetre je alkoholizam. Međutim postoje i drugi uzroci: debljina, šećerna bolest, predoziranje lekovima (kortikosteroidi, tetraciklini, metotreksat…), ishrana siromašna proteinima, trudnoća, trovanje vitaminom A…
Masna jetra je stanje koje se može izlečiti ako se na vreme zatraži pomoć.
Nealkoholna masna jetra ima dobru prognozu s retkim pogoršanjem bolesti.
U alkoholnoj masnoj jetri postepeni nestanak masti nastupa čim se prestane sa konzumacijom alkohola i uvede odgovarajuća ishrana.

2 tablete dnevno ABEXOLA :

 • Čisti jetru od viška masti
 • Preventivno sprečava taloženje masti
 • Smanjuju insulinsku rezistenciju, a u isto vreme poboljšati kliničku sliku
 • Vraća vitalnost jetri i funkciju produkcije enzima

Preporučuje se upotreba ABEXOLA u trajanju od 5 do 8 nedelja.

Postoji veliki broj lekova koji mogu da oštete sluznicu gornjeg dela digestivnog trakta, počev od acetisal-salicilne kiseline -aspirina, preko nesteroidnih antiinflamatornih lekova, antikoagulantne terapije, novih generacija antidepresiva, kortikosteroida. Lekovi su danas najvažniji uzrok krvarenja iz želuca.

ABEXOL pomaže zaštiti sluznice želuca i smanjuje učestalost gastrointestinalnih simptoma izazvanih NSAIL lekovima, što je posebno korisno kod osoba srednjeg i starijeg doba. Primenjuje se 1 tableta ABEXOLA dva puta dnevno, uz ručak i večeru.

Bakterija Heliobacter pylori je spiralna bakterija koja je nađena na sluznici želuca. Jedina je bakterija koja može preživeti u izrazito kiselom želudačnom sadržaju, sa vrlo malo kiseonika, pri temperaturi od 37.0 stepeni celzijusa. Heliobacter pylori živi u vlažnoj sluzi kojom su obloženi želudac i dvanaestopalačno crevo. Bakterija preživljava proizvodeći enzim, nazvan ureaza, koji ga štiti neutralizirajući kisele probavne sokove. Međutim, istovremeno izaziva promene koje za posledicu imaju oštećenje želuca. 95% pacijenata sa čirom na dvanaestopalačnom crevu i 70% onih sa čirom na želucu zaraženo je ovom bakterijom. Bol je najdominantniji simptom, a još se javljaju: gubitak telesne težine izazvan averzijom prema hrani ili anoreksijom, nadutost, podrigivanje, mučnina i povraćanje. Simptomi mogu biti vrlo blagi ili se uopšte ne moraju pojavljivati. Krvarenje je česta komplikacija i sreće se u oko 25% slučajeva.

Za ublažavanje simptoma izazvanih infekcijom Helicobacter pylori, ABEXOL se uzima dva puta na dan 50 mg uz ručak i 50 mg uz večeru. Ova doza ABEXOLA značajno smanjuje i učestalost ponovnog javljanja čira na dvanaestopalačnom crevu.

Alkohol iritira sluznicu, pa vremenom nastaje upala sluznice želuca, jednjaka, čir dvanaestopalačnog creva, čir želuca, proširenje venskog spleta oko jednjaka sa često smrtnim ishodom nakon njihovog pucanja.

ABEXOL sprečava oštećenje sluzokože želuca izazvane alkoholom, jer smanjuje oksidativne procese u sluzokoži želuca i poboljšava kvalitet rastvorljive želudačne sluzi. Uobičajna doza je jedna tableta ABEXOLA od 50 mg u vreme večere.

„Nervozan želudac” je česti nadražaj želudačne sluznice, prouzrokovan opterećenjem želuca ili depresijom, odnosno stresom. Pored grčevitih, probadajućih i gorućih bolova u gornjem delu trbuha, „nervozan želudac” ima brojne propratne tegobe: gorušicu, osećaj pritiska, nadimanje, mučninu, sušenje usta, nedostatak apetita. Po pravilu, bolovi izazvani nervoznim želucem brzo nestaju, ali ukoliko se često pojavljuje postoji opasnost od upale ili čira na želucu.

Slobodni radikali nastaju u organizmu pod uticajem oksidativnog stresa, a koji je uzrokovan poremećajem ravnoteže oksido-redukcionih procesa. Mnoge kliničke studije su pokazale da je oksidativni stres povezan sa mnogim degenerativnim bolestima starenja, oštećenjem želuca, jetre, oštećenjem retine, moždanim udarom, infarktom srca, arterosklerozom.
Takođe, slobodni radikali mogu nastati i kao rezultat normalnih metaboličkih procesa u organizmu. Nekad ih čak proizvodi imuni sistem organizma kako bi se borio protiv virusa i infekcija.

Oksidativni stres je faktor rizika br. 1 za naše zdravlje. Dovodi do oštećenja naših ćelija. Posledice oštećenja su višestruke, od ubrzanog procesa starenja organizma (preuranjeno starenje ćelija), nastanka raznih hroničnih i malignih bolesti do izazivanja smrti ćelija.

ABEXOL smanjuje oštećenja izazvana povećanjem oksidativnog stresa, smanjujući intenzitet lipidne i proteinske oksidacije nastale povećanjem antioksidativnog odgovora organizma. Na taj način ABEXOL štiti od štetnih efekata oksidativnog stresa i slobodnih radikala, koji su uzajamno povezani.

ABEXOL dejstvo

Želudac je kesa u obliku slova „J“ i predstavlja prošireni deo creva u kome se hrana nagomilava i započinje varenje da bi se zatim postepeno propuštala u crevo. Želudac ima jak mišićni omotač, tako meša hranu da bi se razložila i izmešala sa njegovim sokovima (želudačni sokovi) koji hemijski razlažu hranu. Kada je hrana spremna da ode iz želuca, ona je u obliku mlečne tečnosti koju nazivamo kaša. Naš želudac je jedini deo tela koji proizvodi velike količine jake kiseline – hlorovodonične. Ona pomaže da se probave proteini, steriliše hranu i ubija bakterije. Ali ona može i da nam stvori probleme, naročito loše varenje i čir. Problemi nastaju kada se kiselina proizvodi u pogrešnim količinama u pogrešno vreme.

Želudačna sluznica je prirodno obložena slojem sluzi koji je štiti od dejstva jake želudačne kiseline. U slučaju da dođe do oštećenja ovog sluznog omotača, jaka kiselina oštećuje želudačnu sluznicu.
Zahvaljujući velikoj regeneratornoj sposobnosti, sluznica želuca se najčešće obnovi u potpunosti. Ako ovo oštećenje organizam ne uspe da sanira ili ako se proširi, dolazi do razvoja brojnih smetnji.

KORIŠĆENJE ALKOHOLA IZ PČELINJEG VOSKA

Voskovi, koji se uglavnom sastoji od estara alkohola i kiselina veoma dugih lanaca (C24-C34), se nalaze u izobilju u žitaricama, semenkama, pšeničnim klicama, zrnevlju, orasima, lišću i nerafinisanim uljima, zbog čega su deo lanca ishrane ljudi i životinja. Pčelinji vosak predstavlja 10% od ukupne težine saća, koje se već hiljadama godina unazad koristi u ljudskoj ishrani. Tako su ljudi koji su tradicionalno koristili med za zaslađivanje hrane konzumirali pčelinji vosak u dozama od nekoliko grama dnevno, zbog čega se godinama unazad kao deo ishrane koriste ovi alkoholi dugih lanaca putem pčelinjeg voska.
Počev od 1990. godine u mnogim zemljama je počelo da se uklanja saće iz meda, što je smanjilo ovaj potencijalni izvor voskova i njihovih sastojaka, iako se u zemljama sa pretežno poljoprivrednom ekonomijom još uvek znatno konzumira. Međutim, konzumiranje ovih supstanci u okviru ishrane varira, jer ni sva društva, kao ni svi pojedinci, nemaju iste navike u ishrani.
Imajući u vidu ovu istoriju, da se biodostupnost alkohola dugih lanaca nalazi u rasponu između 10 i 40% konzumiranog voska i da pčelinji vosak sadrži oko 25% ovih alkohola, bilo bi potrebno da se vosak dnevno unosi vosak u većim količinama kako bi se obezbedili njegovi efekti. Zbog toga unos alkohola iz pčelinjeg voska u obliku tablete ABEXOLA se lako konzumira i pomaže da se unese odgovarajuća količina potrebna za postizanje očekivanih benefita.

Rezultati kliničkih ispitivanja, usklađeni sa rezultatima eksperimentalnih ispitivanja dokazali su da ABEXOL smanjuje oštećenja izazvana povećanjem oksidativnog stresa, smanjujući intenzitet lipidne i proteinske oksidacije nastale povećanjem antioksidativnog odgovora organizma. Na taj način ABEXOL štiti od štetnih efekata oksidativnog stresa i slobodnih radikala, koji su uzajamno povezani. Osim toga, ABEXOL sprečava i oštećenje sluzokože želuca izazvano različitim štetnim agensima (anti-inflamatorni lekovi, etanol, stres) smanjujući oksidativne procese u sluzokoži želuca i poboljšanjem kvantiteta i kvaliteta rastvorljive želudačne sluzi, što je ključni odbrambeni faktor gastroduodenalne sluznice. ABEXOL unet kao dodatak ishrani pomaže u poboljšanju uobičajenih gastrointestinalnih tegoba.

ABEXOL je pokazao poboljšanje percepcije zdravlja kod sredovečnih i starijih ljudi.

ABEXOL treba koristiti u svakodnevnoj ishrani kao antioksidativni dodatak, sa ciljem povećanja antioksidativnog odgovora organizma i smanjenja uticaja oksidativnog stresa. Imajući u vidu antioksidativna svojstva, ABEXOL takođe može biti od pomoći kod patofizioloških procesa koji su uvećani oksidativnim stresom.

ABEXOL korišćen u svakodnevnoj ishrani pomaže zaštiti sluznice želuca i poboljšanju gastrointestinalnih tegoba izazvanih agresivnim faktorima, što je posebno korisno kod osoba srednjeg i starijeg doba. Uzimanje Abexola ne menja kliničke indikatore, niti biohemijske parametre u krvi.

ABEXOL se koristi kao dodatak ishrani kod osoba koje ima smanjenu fizičku sposobnost, kao i kod osoba srednjeg doba i starijih osoba.

U SKLADU SA EKSPERIMENTALNIM I KLINIČKIM ISPITIVANJIMA DOKAZANO JE DA

 • Abexol znatno sprečava simptome povezane sa gastritisom, gorušicom, čirom na želucu i dvanaestopalačnom crevu, a takođe i poboljšava proces zarastanja i stvaranja ožiljka na čiru.
 • Abexol smanjuje učestalost gastrointestinalnih simptoma kod osoba koji primaju nestereoidne antiinflamatorne lekove
 • Abexol štiti i oporavlja sluznicu želuca od negativnih efekata izazvanih infekcijama Helicobacter pylori, alkoholom, stresom
 • Abexol štiti organizam od štetnih efekata oksidativnog stresa i slobodnih radikala
 • Abexol je pokazao antioksidantna svojstva jer povećava ukupnu antioksidativnu aktivnost u plazmi i sprečava da lipoproteini niske gustine (LDL) oksidiraju, što može sprečiti negativni uticaj koji to može imati na fiziološku i metaboličku ravnotežu stresa.
 • Abexol se pokazao korisnim za poboljšavanje simptoma kod pacijenata sa blagim ili srednjim osteoartitisom.
 • Najbolji anti aging preparat

Dostupno odmah!

Najbolje od kubanske medicine

PORUČI ABEXOL – 10 TABLETA
PORUČI ABEXOL – 30 TABLETA